Trygga och Snygga Tunnlar

En kartläggningstjänst av Sveriges kommuners gång- och cykeltunnlar som kan bidra till att öka välmåendet och sänka kostnaderna för klottersanering med upp till 90%.

För några år sedan genomförde Täby kommun en omfattande studie av alla gång- och cykeltunnlar i kommunen med hjälp av statligt stöd. Resultatet av studien använder numera Täby som verktyg för att fatta beslut om vilka gång- och cykeltunnlar som de behöver åtgärda med både belysning och ny beklädnad, vilka som endast behöver belysning eller beklädnad samt vilka tunnlar som de kan lämna orörda.

 

ByggMarketing har många års erfarenhet av att bekläda gång- och cykeltunnlar med emaljpaneler och emaljkassetter. Till vår glädje vet vi att de gång- och cykeltunnlar som bekläds med emalj (gärna med konst) dels bidrar till en förbättrad miljö för de boende men framförallt bidrar till att drastiskt sänka kostnaderna för att sanera klotter. I exempelvis Täby har de räknat ut att kostnaderna för att sanera klotter i deras emljbeklädda tunnlar minskat med så mycket som 90%.

 

Det statliga stödet för att göra en liknande kartläggning som Täby genomfört har försvunnit. Därför erbjuder ByggMarketing vår tjänst Trygga och Snygga tunnlar för de kommuner som vill få ett aktivt verktyg för att arbeta med sina tunnlar.

 

I tjänsten ingår:

- en komplett kartläggning av samtliga gång- och cykeltunnlar

- fotodokumentation på samtliga tunnelväggar och tunnelentréer

- en sammanfattning av status för samtliga gång- och cykeltunnlar

- ett oberoende förslag på åtgärdsplan enligt "gör inget", "byt belysning", "byt beklädnad" och "byt belysning och beklädnad" samt ett förslag på prioriteringsordning

 

Vill ni förbättra miljön och sänka kostnaderna för klottersanering i er kommun? Kontakta oss redan idag för ett första möte som kan leda till en aktiv handlingsplan.

Sänk kostnaderna för klottersanering med upp till 90%
Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort för ett första möte om en ny tunnelstrategi för kommunen

Namn *

E-post *

Telefonnummer *

Kommun *

Titel *

Meddelande

Tack för ert intresse för en kartläggning av era tunnlar. Vi kontaktar er inom kort. Vänliga hälsningar, ByggMarketing