top of page

Nyhet:
ByggMarketings emaljkassetter på stationerna Stockholm City och Stockholm Odenplan

ByggMarketing Sweden har levererat över 1000 m2 emaljkassetter till de två nya stationerna i Stockholm, Stockholm City och Stockholm Odenplan.

- Vi valde tidigt emaljkassetter som beklädnadsmaterial till både Station Stockholm City och Station Stockholm Odenplan. Erfarenheten av att ha emalj som väggbeklädnad i kollektivtrafikmiljön är god. Det är enkelt att hålla rent, har goda akustiska egenskaper och är hållbart, säger Bengt Ahlqvist, arkitekt Ahlqvist & Almqvist Arkitekter.

TIDIGARE PROJEKT: GÅNG- OCH CYKELTUNNLAR MED EMALJKASSETTER

EMALJKASSETTER UNDER

RULLTRAPPOR

Cykeltunnel 2
Perforerad och belyst emalj

Stadskontoret i Täbys landskapsarkitekter Anna Feltelius och Joakim Wallin har tagit fram ett mönster över stjärnsystemet för den upprustade gång- och cykeltunneln i Täby. De emaljerade kassetterna är perforerade och belysningen bakom skapar en magisk känsla och är dessutom vandaliseringssäker.

Designdetalj i emalj, Uppsala

Arkitekt Åsa Blomberg på Stadsbyggnadskontoret i Uppsala ritade in Temal emaljkassetter i två gång- och cykeltunnelar på Dag Hammarskjölds väg/Kungsängsleden för att förbättra miljön och underlätta underhåll. Designelement i form av cyklar är inemaljerade i kassetter.

Gång- och cykeltunnel med emalj

Jönköpings kommun ville skapa en trevligare atmosfär i Museitunneln och valde ByggMarketings emalj för ändamålet. ByggMarketing levererade Temal emaljkassetter samt ansvarade för montage. Arkitekt: Jenny Larsson, Stadsbyggnadskontoret, Jönköping. Projekt från 2013

Gång- och cykeltunnel Dag Hammarskjölds väg Uppsala

Arkitekt Åsa Blomberg på Stadsbyggnadskontoret i Uppsala ritade in Temal emaljkassetter i två gång- och cykeltunnelar på Dag Hammarskjölds väg/Kungsängsleden för att förbättra miljön och underlätta underhåll.

Montage av Temalkassetter, Jönköping
Bodalatunneln Lidingö

Lidingö stad hade tidigare stora problem med klotter i Bodala gångtunnel och valde därför klotterresistenta Temal-kassetter. Arkitekt: White arkitekter

Friskväderstorget, gångtunnel emalj

Gång- och cykeltunnel vid Friskväderstorget, Biskopsgården. Göteborgs stad har god erfarenhet från ytmaterialet emalj och valde Temal-kassetter med konstnärlig utsmyckning i denna tidigare mycket utsatta gång- och cykeltunnel. Den konstnärliga utsmyckningen har skett i samarbete med boende i närområdet. Arkitekt: White arkitekter Projekt från 2010.

Gång- och cykeltunnel i Sollentuna

En tidigare ofta nerklottrad gång- och cykeltunnel bekläddes med Temal emaljkassetter från ByggMarketing. Sollentuna kommun har en aktiv strategi för att förbättra tryggheten och miljön för sina invånare. Arkitekt: Stadsbyggnadskontoret, Sollentuna. Projekt från 2009

Gång- och cykeltunnel Täby

Stadsbyggnadskontoret i Täby kommun i samarbete med "Trygg i Täby" tog fram en tunnelstrategi 2009 för att öka tryggheten i kommunens tunnlar. De valde Temal emaljkassetter med inemaljerade med Astrid Lindgrenmotiv för att underlätta underhåll och öka tryggheten. Projekt från 2013.

Sittbänk i emalj T-bana Fridhemsplan

Designad och funktionell sittbänk av Temal emaljerade kassetter på Fridhemsplans tunnelbanestation i Stockholm.

Gång- och cykeltunnel, Märsta

Gång- och cykeltunneln vid Arlandagymnasiet var mycket utsatt för klotter och kommunen sökte ett material som skulle vara enkelt att underhålla. De valde Temal emaljkassetter från ByggMarketing. Arkitekt: Stadsbyggnadskontoret Sigtuna. Projekt från 2006.

Gång- och cykeltunnel vid Olympia

Stadsbyggnadskontoret i Helsingborg ville motivera sina medborgare till ökad aktivitet samt skapa en spännande gång- och cykeltunnel med en motiverande, inemaljerad text. ByggMarketing levererade Temal emaljkassetter. Arkitekt: Stadsbyggnadskontoret, Helsingborg. Projekt från 2010.

Zetterbergska gång- och cykeltunneln

120 elever på Källängens skola ritade varsin teckning som brändes in i Temal emaljkassetter som ByggMarketing levererade. Arkitekt: White arkitekter. Projekt från 2012.

EMALJKASSETTER SOM FASADBEKLÄDNAD - PLAYHOUSE TEATER

I mitten av september 2015 öppnade Playhouse Teater på Drottninggatan i Stockholm. För att skapa en upplevelse av en riktig Broadwayteater redan vid entrén har arkitekten valt att skapa en effektfull entré med hjälp av fasad-kassetter från Byggmarketing och en spännande belysning.

 

Ytan som beklätts med emaljkassetter är begränsad men effekten är stor. Dra i reglaget på bilden för att se hur det ser ut med respektive utan emalj.

VAD ÄR EMALJ?
Emaljstål och dess egenskaper
EMALJKASSETTER
Temalkassetter Tunnelbanestation Hässelby Gård
EMALJPANELER

EMALJKASSETTER HÄSSELBYGÅRD T-BANESTATION

EMALJPROJEKT GLOBALT

Perforerade emaljkassetter

Hässelbygård
Stockholms lokaltrafik har en lång erfarenhet av att använda emalj som väggbeklädnad och uppskattar dess unika porfria yta som gör den ytterst klotterresistent. Projektetet i Hässelbygård omfattade dessutom designad och perforerad emalj för att skapa en välkomnande och varm atmosfär för resenärerna.


Emaljpaneler är utmärkta som fasadbeklädnad, som beklädnad i tåg- och tunnelbanestationer, i hissar, rulltrappsbalustrader etc. Möjligheterna till valfri NCS-kulör och paneler med motiv gör att de passar in och kan förbättra alla miljöer samtidigt som de är hållbara och lätta att underhålla. Klicka i rutan ovanför för att se ett klipp som visar några projekt som ByggMarketing Swedens leverantör ligger bakom. 

bottom of page