top of page

En fasad/entré som både är snygg och lätt att underhålla ökar värdet.

 

Vad är det första en besökare ser? Självklart fasaden och entrén. Det är knappast en slump att några av världens mest beundrade och spektakulära byggnader som exempelvis Getty Center är beklädda med emalj.

 

När du väljer emalj istället för andra fasadbeklädnader väljer du också ett material som både är lätt att montera och lätt att underhålla. Självklart kan färg och motiv skräddarsys eller anpassas så att byggnaden speglar specifika önskemål.

 

Klicka här för att se fler exempel på där ByggMarketing Sweden levererat emalj till fasad och entrébeklädnad.

Kiruna Airport.

 

Vid valet av fasadbeklädnad till Kiruna Airport var några egenskaper såsom tålighet för temperaturförändringar och att det skulle vara uv-beständigt på önskelistan.

 

För att uppfylla kraven valde arkitekten att bekläda fasaden med Pentagon emaljpaneler från ByggMarketing Sweden.

LKAB, Kiruna.

 

Flytten av Kirunas centrum är en av Sveriges historiskt största stadsomvandlingar någonsin.

 

Vid byggnationen av LKABs nya avdelningskontor i Kiruna valde man emalj som fasadmaterial. Härifrån styrs det mesta av tunnelbrytningen under jord.

Projekt från 2011.

 

Bråvikenskolan, Norrköping.

 

När Bråvikenskolan i Norrköping skulle byggas hade de som krav att materialet som valdes för fasaden skulle hålla för barnens aktiviteter och för det naturliga slitaget så som UV-ljus, väder och vind. Då föll det självklara valet på UV-beständiga Temal-kassetter.

Skolan är dekorerad i 11 olika kulörer med inbränd emaljkonst från Astrid Lindgrens sagor.


Arkitekt: GKAK Arkitekter (Lars Sundström)

bottom of page